Empty Nest Turkey

Thanks Giving är Amerikanernas största Familje- och Mathelg.
I år infaller dagen nu på Torsdag den 28 Nov.
En av årets utmaningar verkar vara att göra en "Empty Nest Turkey" som inte räcker till hela släkten, jag har sett flera recept för (bara) 2-4 personer.
Empty Nest är ett uttryck för det som blir kvar när barnen flyttat hemifrån.
I allmänhet är djuren väldans stora, så hur man ska hitta en så liten som bara räcker till några få ... kan nog vara en utmaning i sig .....
 
I år har jag också sett vegetariska recept i mängd inför Thanks Giving med polenta, squash, champinjoner, sötpotatis, rotfruktssoppa, brusselkål, rostad pumpa, potatismos, bönsallad, rödbetssallad, lök, zucchini, cranberry-sås etc.
Allt detta låter som traditionella tillbehör till fågeln, så det verkar bara vara att skippa huvudattraktionen, så blir Thanks Giving vegetariskt i ett nafs.
 
 
Det närmaste vi kommer all Thanks Giving Mat 2013 är en Fransk Clafouti som är en vanlig efterrätt här på TG. En slags Pannkaks-Kaka med Cranberrys och Apelsinskal, lite syrlig smak och jättegod.
 
Alltså ingen Turkey i det Ekmanska hemmet i år, vi firar högtiden med att resa till New York eftersom skolan är ledig ons-fre.
I morse vad det "Black Ice" ute så skolan startade 2 tim senare, gossarna njöt av sin sovmorgon, det blev en bra start på veckan.